Over ons

Waarom Solvid Foundation?

In Nederland zijn er veel mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Deze mensen willen vaak wel aan de slag en hun eigen inkomen verdienen, maar er is vaak een obstakel waardoor dit niet lukt. Vaak zijn deze obstakels kleine dingen, die met een beetje hulp uit de weggeruimd kunnen worden. Dit is iets wat ons is opgevallen en daarom zijn we gestart met Solvid Foundation. Solvid Foundation helpt de mensen die in beweging willen komen door het obstakel waar ze tegenaan lopen weg te halen.

Onze visie en missie

Visie:
Het is onze droom dat iedereen in Nederland die zich in een uitkeringssituatie bevindt/dreigt te komen, de mogelijkheid heeft om (terug) de arbeidsmarkt op te komen. Dit doen wij door middel van financiële, materiële en/of intellectuele steun.

Missie:
Het is onze missie om zoveel mogelijk mensen te  voorzien van de middelen die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Hierdoor kunnen mensen weer een eigen inkomen verdienen en weer deelnemen aan de maatschappij.

Wat doen wij?

Wij helpen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die graag willen werken maar dit om bepaalde redenen niet kunnen. Wanneer er bijvoorbeeld een laptop nodig is voor presentaties, online meetings, het ontwerpen van designs etc. kan er via een Solvid Foundation een laptop in bruikleen genomen worden. Andere voorbeelden zijn: het financieren van een rijbewijs, het financieren/faciliteren van opleidingen en trainingen, het financieren van een pruik of nieuwe tanden om mensen het zelfvertrouwen terug te geven. Solvid Foundation wil zoveel mogelijk mensen helpen en denkt in oplossingen in plaats van problemen. Als u dus met een probleem zit dat u ervan weerhoudt om de arbeidsmarkt te betreden, schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Samen zullen we kijken naar welke oplossingen mogelijk zijn, zodat u weer onderdeel kunt worden van de maatschappij.

Het bestuur

Pedro van Helden

Voorzitter

Mijn naam is Pedro van Helden, ondernemersadviseur. Andere mensen en bedrijven helpen is het leukste wat er is en dat doe ik dan ook al sinds 2008. Maar er zijn ook mensen die willen werken, maar waar dat op één of andere mogelijkheid niet lukt of nog niet haalbaar is. Deze mensen kunnen met het juiste duwtje in de rug toch richting de arbeidsmarkt. Juist die mensen wil ik graag helpen en daarom ben ik gestart met de Solvid Foundation. De grootste voldoening haal ik er vervolgens uit als mensen daadwerkelijk een baan vinden of een onderneming starten.

Pieter Velings

Penningmeester
Mijn naam is Pieter Velings. Ik woon samen met mijn vriendin Mariëlle en twee zoontjes Stef en Lex in Someren. Na mijn studie bedrijfseconomie in Tilburg ben ik in 2010 aan de slag gegaan bij Solvid Ondernemen. Als adviseur heb ik ruim tweeduizend bedrijven voorbij zien komen met een grote diversiteit aan activiteiten. Deze startende ondernemers begeleid ik van a tot z. Ik heb dus veel ervaring met het begeleiden van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het geeft mij energie om mensen met een fysieke of psychische uitdaging te ondersteunen. Daarom ben ik erg blij dat wij de Solvid Foundation op hebben kunnen richten. Hierdoor kunnen wij ook de mensen die tussen wal en schip vallen helpen en begeleiden in hun weg richting de arbeidsmarkt!

Inge Jansen

Secretaris

Ik ben Inge Jansen, geboren en getogen in een klein dorpje in Brabant waar ik nu nog steeds woon. Ik werk als ondernemersadviseur bij Solvid Ondernemen en daarin help ik dagelijks klanten met het opstarten van hun bedrijf en de groei hiervan. Ik help met het vinden van voldoende klanten, het inrichten van alle processen en het vinden van een goede work/life balance.

Tijdens mijn werk kwam ik veel mensen tegen die graag willen werken, maar vastlopen omdat ze niet de juiste middelen hebben. Ik vind het lastig om te zien dat ze tegen muren op lopen. Ik wil ze heel graag helpen maar kan hun de juiste middelen niet geven. Vanuit Solvid Ondernemen zijn we begonnen met het uitlenen van laptops om aan een bedrijf te werken, aan die mensen die een eigen laptop niet kunnen betalen. Dit bleek een groot succes, omdat mensen hierdoor in staat gesteld werden om daadwerkelijk te starten met een eigen onderneming.

Om nóg een stapje extra te kunnen zetten, hebben wij de Solvid Foundation opgericht. Hiermee kunnen we nog meer impact maken en nog meer mensen helpen die belemmeringen ervaren in hun pad terug naar de arbeidsmarkt. Ik vind het zo leuk en fijn dat we een echte já cultuur hanteren. We zeggen niet: nee dat kan niet. Maar denken continu: hoe kan het WEL?

Ik ben erg blij en trots dat we met de Solvid Foundation echt een verschil maken en ik hoop dat we hier de komende jaren hier nog verder in kunnen groeien.

‘Andere mensen helpen maakt mij gelukkig. De lach op hun gezicht omdat ze weer mee kunnen doen aan de maatschappij, dat is waar ik dit voor doe. Ik vind het zo mooi dat wij met de stichting mensen helpen waardoor ze stapjes vooruit kunnen zetten en weer toekomstperspectief krijgen.’ – Inge

Ontstaan van de stichting

Het idee voor de stichting komt vanuit de problemen die de bestuursleden tijdens hun werk tegen kwamen. Veel mensen willen wel werken maar hebben hier simpelweg niet de juiste middelen voor. Het uitlenen van laptops vanuit Solvid Ondernemen aan klanten die dit zelf niet konden faciliteren bleek een groot succes. We merkten dat dit ogenschijnlijk kleine gebaar een grote impact had op de arbeidskansen van de mensen. Dit leidde bij ons tot de vraag hoe dit concept uitgebreid kon worden. Zo is het idee van Solvid Foundation ontstaan. Deze stichting zet zich belangeloos in voor mensen met een arbeid tot de arbeidsmarkt. Met een onafhankelijke stichting kunnen, dankzij donaties van particulieren en bedrijven, nog meer mensen, op nog meer manieren geholpen worden.

Onze vrijwilligers

Naast het bestuur zetten ook al onze vrijwilligers zich compleet belangeloos in voor de Solvid Foundation. De vrijwilligers dragen de organisatie en zetten zich in voor ons mooie doel. Wil jij ons ook helpen? Stuur dan een mail naar info@solvidfoundation.nl

Geef mensen de kans om weer financieel op eigen benen te staan

0
Bruikleenlaptops
3300

Totaalbedrag donaties

Kleine bijdrages maken het grote verschil.
Dankzij jouw bijdrage kunnen nog meer mensen weer aan de slag!

We maken impact op het leven van anderen

Lees hoe de Solvid Foundation impact maakte op het leven van iemand die gevlucht is uit Iran

Afzender: arbeidsdeskundige bij UWV

De eerste officiële kennismaking was telefonisch. Mijnheer was helaas zijn werk verloren en kwam hierdoor bij UWV terecht. Hij gaf aan dat hij actief aan het solliciteren was en misschien iets in het vooruitzicht te hebben.

In een gesprek dat daarna live plaatsvond werd al snel duidelijk dat deze mijnheer eigenlijk niet in staat was om te solliciteren, dat er veel onverwerkte trauma’s waren en dat daar eerst aan gewerkt zou moeten worden. Mijnheer komt uit Iran en is jaren geleden gevlucht met vrouw en kinderen. Is meteen in de doe-stand gaan staan toen hij zich hier vestigde en is gaan werken. Hierdoor heeft hij alles wat er is gebeurd (oorlog, vluchten, van land naar land, uren lopen, geen eten, armoede) niet verwerkt en dit is in het gesprek uiteindelijk naar voren gekomen.

Omdat hij kostwinner is, is werken min of meer een noodzakelijkheid. Zijn partner is niet in staat om te werken (medisch) en dus hebben we samen besproken of het zinvol zou zijn om een traject in te kopen om mijnheer op termijn, zorgvuldig, aan (duurzaam) werk te helpen. Dat hierbij hulp nodig is, bleek onontbeerlijk.
Naast een traject is er veel onverwerkt leed. Samen met een coach is uitgezocht welke opties er voor hem zijn en na diverse testen werd duidelijk dat er lichaamsgericht gewerkt moest worden (lichaam en geest moeten in balans zijn). Mensendieck bleek hierin de oplossing te zijn. Echter voor hem geen oplossing die hij zich financieel kon veroorloven (niet voor verzekerd).
Een telefoontje naar Solvid Foundation met het verzoek of ze iets voor mijn klant konden betekenen. Dit leverde een prettig gesprek op, een luisterend oor en een uiteindelijke JA voor mijn klant.

Het is niet te beschrijven wat dit betekent voor deze mijnheer (en ook voor zijn gezin). Hij is op dit moment stappen aan het maken en heeft de eerste behandeling achter de rug. Durfde niet terug naar Iran (vakantie) maar heeft dit nu wel ingezet en vertrekt 7 mei voor 3 weken met zijn gezin om zijn familie weer in de armen te kunnen sluiten. Dit alles was niet mogelijk geweest zonder de inzet van Solvid Foundation.

Onze Partners

Wil jij ook partner worden en iets voor de stichting betekenen?
Meld je dan aan via info@solvidfoundation.nl

 

Veelgestelde vragen

Staat jouw vraag hier niet tussen?
Neem dan contact op met info@solvidfoundation.nl
Wil jij graag terug de arbeidsmarkt op, maar loop je tegen obstakels aan die je niet of nauwelijks kan doorbreken? Heb jij bijvoorbeeld een rijbewijs, een laptop, een aangepaste werkplek, een fysio-behandeling of een totaal andere hulpvraag en is het voor jou niet haalbaar om dit zelf te financieren? Meld je dan aan en wellicht kunnen we samen een oplossing vinden!
Nee! 100% van jouw donaties worden geïnvesteerd in mensen die jouw hulp kunnen gebruiken.
Voor onze hulp hebben we de steun van het bedrijfsleven hard nodig. Er zijn voor bedrijven verschillende mogelijkheden om samen te werken met Solvid Foundation. Wil je meer informatie over een eenmalige donatie of een andere vorm van samenwerken? Mail dan naar info@solvidfoundation.nl en wij nemen zo snel mogelijk contact op.
Mocht je een grote donatie willen doen en hier speciale wensen bij hebben, bijvoorbeeld waar de donatie specifiek voor bedoeld is. Mail dan naar info@solvidfoundation.nl en wij nemen zo snel mogelijk contact op om de mogelijkheden te bespreken.
Solvid Foundation is een ANBI-instelling. Donaties aan Solvid Foundation zijn vrijgesteld van BTW. Ons RSIN nummer is 8632.44.841. Dit nummer heb je nodig bij je belastingaangifte als jij je donatie als aftrekpost wil opvoeren. Kijk voor meer informatie over giften als aftrekpost op Giften (belastingdienst.nl).

Solvid Foundation heeft wel de ANBI-status. Dit betekent dat de Belastingdienst de organisatie erkent als een algemeen nu beogende instelling. Alle giften komen daadwerkelijk ten goede aan mensen die terug de arbeidsmarkt willen betreden.
Solvid Foundation heeft geen CBF-keurmerk. De reden hiervoor is dat hier vaste kosten aan zitten van 279 euro per jaar. Wij besteden dit geld op dit moment liever aan hulpvragen dan aan het keurmerk.