Meld je aan

Ken jij of ben jij iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt die graag in beweging komt, een extra steuntje in de rug kan gebruiken en niet meer afgeremd wil worden door obstakels?

Vul geheel vrijblijvend onderstaand formulier in.

Omschrijf duidelijk waar we je mee kunnen helpen dan gaan wij ons best doen om dit te realiseren. Wij denken graag mee aan praktische oplossingen om jouw weg naar de arbeidsmarkt obstakel-vrij te maken.

Vul eerst het aanmeldformulier in, wij zullen jouw aanmelding beoordelen en nemen binnen 5 werkdagen contact met je op.

De aanvraag is uiteraard volledig vertrouwelijk en wordt, behalve als jij daar toestemming om geeft, niet gedeeld met mensen buiten de organisatie.

Samen kijken we hoe we jou het beste kunnen helpen.

Meld je aan!

Voor mij

Meld je aan!

Voor een ander

Maak impact op het leven van anderen

Lees hoe de Solvid Foundation impact maakte op het leven van iemand die gevlucht is uit Iran

Afzender: arbeidsdeskundige bij UWV

De eerste officiële kennismaking was telefonisch. Mijnheer was helaas zijn werk verloren en kwam hierdoor bij UWV terecht. Hij gaf aan dat hij actief aan het solliciteren was en misschien iets in het vooruitzicht te hebben.

In een gesprek dat daarna live plaatsvond werd al snel duidelijk dat deze mijnheer eigenlijk niet in staat was om te solliciteren, dat er veel onverwerkte trauma’s waren en dat daar eerst aan gewerkt zou moeten worden. Mijnheer komt uit Iran en is jaren geleden gevlucht met vrouw en kinderen. Is meteen in de doe-stand gaan staan toen hij zich hier vestigde en is gaan werken. Hierdoor heeft hij alles wat er is gebeurd (oorlog, vluchten, van land naar land, uren lopen, geen eten, armoede) niet verwerkt en dit is in het gesprek uiteindelijk naar voren gekomen.

Omdat hij kostwinner is, is werken min of meer een noodzakelijkheid. Zijn partner is niet in staat om te werken (medisch) en dus hebben we samen besproken of het zinvol zou zijn om een traject in te kopen om mijnheer op termijn, zorgvuldig, aan (duurzaam) werk te helpen. Dat hierbij hulp nodig is, bleek onontbeerlijk.
Naast een traject is er veel onverwerkt leed. Samen met een coach is uitgezocht welke opties er voor hem zijn en na diverse testen werd duidelijk dat er lichaamsgericht gewerkt moest worden (lichaam en geest moeten in balans zijn). Mensendieck bleek hierin de oplossing te zijn. Echter voor hem geen oplossing die hij zich financieel kon veroorloven (niet voor verzekerd).
Een telefoontje naar Solvid Foundation met het verzoek of ze iets voor mijn klant konden betekenen. Dit leverde een prettig gesprek op, een luisterend oor en een uiteindelijke JA voor mijn klant.

Het is niet te beschrijven wat dit betekent voor deze mijnheer (en ook voor zijn gezin). Hij is op dit moment stappen aan het maken en heeft de eerste behandeling achter de rug. Durfde niet terug naar Iran (vakantie) maar heeft dit nu wel ingezet en vertrekt 7 mei voor 3 weken met zijn gezin om zijn familie weer in de armen te kunnen sluiten. Dit alles was niet mogelijk geweest zonder de inzet van Solvid Foundation.