Hoe kan jij helpen?

Jouw donatie maakt echt het verschil!

Met jouw donaties zorgen wij er voor dat mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben, deel kunnen nemen op de arbeidsmarkt. Wij zorgen er bijvoorbeeld voor dat deze mensen een opleiding kunnen volgen, rijbewijs kunnen halen of met een aangepaste werkplek weer aan de slag kunnen. Door jouw donatie kan Solvid Foundation dus meer mensen helpen om een eigen inkomen te verdienen.

Help daarom mee door hieronder te doneren!

Doneer hier

Bedrag

Er zijn veel mensen die hulp kunnen gebruiken. Elke donatie zorgt ervoor dat weer iemand geholpen wordt om op eigen benen te staan.

Jouw donatie zorgt ervoor dat de volgende dingen mogelijk zijn:

Wist je dat:

Maak impact op het leven van anderen

Lees hoe de Solvid Foundation impact maakte op het leven van iemand die gevlucht is uit Iran

Afzender: arbeidsdeskundige bij UWV

De eerste officiële kennismaking was telefonisch. Mijnheer was helaas zijn werk verloren en kwam hierdoor bij UWV terecht. Hij gaf aan dat hij actief aan het solliciteren was en misschien iets in het vooruitzicht te hebben.

In een gesprek dat daarna live plaatsvond werd al snel duidelijk dat deze mijnheer eigenlijk niet in staat was om te solliciteren, dat er veel onverwerkte trauma’s waren en dat daar eerst aan gewerkt zou moeten worden. Mijnheer komt uit Iran en is jaren geleden gevlucht met vrouw en kinderen. Is meteen in de doe-stand gaan staan toen hij zich hier vestigde en is gaan werken. Hierdoor heeft hij alles wat er is gebeurd (oorlog, vluchten, van land naar land, uren lopen, geen eten, armoede) niet verwerkt en dit is in het gesprek uiteindelijk naar voren gekomen.

Omdat hij kostwinner is, is werken min of meer een noodzakelijkheid. Zijn partner is niet in staat om te werken (medisch) en dus hebben we samen besproken of het zinvol zou zijn om een traject in te kopen om mijnheer op termijn, zorgvuldig, aan (duurzaam) werk te helpen. Dat hierbij hulp nodig is, bleek onontbeerlijk.
Naast een traject is er veel onverwerkt leed. Samen met een coach is uitgezocht welke opties er voor hem zijn en na diverse testen werd duidelijk dat er lichaamsgericht gewerkt moest worden (lichaam en geest moeten in balans zijn). Mensendieck bleek hierin de oplossing te zijn. Echter voor hem geen oplossing die hij zich financieel kon veroorloven (niet voor verzekerd).
Een telefoontje naar Solvid Foundation met het verzoek of ze iets voor mijn klant konden betekenen. Dit leverde een prettig gesprek op, een luisterend oor en een uiteindelijke JA voor mijn klant.

Het is niet te beschrijven wat dit betekent voor deze mijnheer (en ook voor zijn gezin). Hij is op dit moment stappen aan het maken en heeft de eerste behandeling achter de rug. Durfde niet terug naar Iran (vakantie) maar heeft dit nu wel ingezet en vertrekt 7 mei voor 3 weken met zijn gezin om zijn familie weer in de armen te kunnen sluiten. Dit alles was niet mogelijk geweest zonder de inzet van Solvid Foundation.

Onze Partners

Wil jij ook partner worden en iets voor de stichting betekenen?
Meld je dan aan via info@solvidfoundation.nl